31 Ağustos 2012 Cuma

2012 / 2009 Yapımı

Senelerdir sözü edilen bu meşhur filmi 2012 yılı bitmeden artık izlemeliyim diye düşündüm. Filmin konusunu hepimiz biliyoruz zaten güneş patlamaları oluyor, dünyanın çekirdeği ısınıyor ve dünyanın sonu geliyor derken karşımızda john cusack'ı görüyoruz. Jeologlar incelemeler yaparken aniden ısıların artışını fark ediyorlar ve yer kabuğu çatlamaya başlıyor bla bla...
Çoğu filmde olduğu gibi bu filmimizdede aklını kaçırmış gibi görünen ama herşeyi bilen bir adet  adamımız mevcut yani charlie Onun sitesindeki animasyonlu anlatıma bayıldığımı söylemeliyim :)

 Düşünüyorumda birgün olacağını biliyoruz. Ne korkunç ama... Birden bire yer kabuğunda çatlaklar olması, bol fay hattı olan bir dünya,volkanlar, seller. Hepsinin bir anda ve heryerde olması gerçekten korkunç ama birgün olacak bunu biliyoruz işte. Filmde bu tarih 21-12-12 olarak belirtilmiş 'acaba?' demeden geçemiyoruz tabiki nede olsa az bir zaman kalmış. Birde aklıma gelmişken bu 2012'de kıyamet kopacak söylentileri çıktığı zamanlar internette 'kurtarma botları','özel ilk yardım çantaları' vs.ler satışa sunulmuştu. Ne sanıyor bu insanlar kendini? Kıyamete karşı durabilecek zekada ama bunun işe yaramayacağını düşünemeyecek kadar salak mı? ve bu ürünler kapış kapış satılmıştı.Ne komedi ama. İşte filmimizdede kurtuluş adına özel gemiler için biletler satılmış bulunmakta. Bol efektli bir film asfaltların parçalanması çatlaması gayet güzel canlandırılmış. Yollar paramparça olurken araba kullanan iki teyzenin 'yumurtalara dikkat et hayatım?' derdinde olmasıda gayet güzel tabi herneyse belalarını buldular zaten. Kıyamet yaklaştığında olacak görüntülerden biri olan yeryüzünün yok olması yani üzerinde arabalar evler ve insanlarla birden yerin dibine yol alması demek istiyorum. İşte  bu görüntü filmimizde okadar güzel efektlendirilmişki sırf bu görüntüler için bile tavsiye edebilirim.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder